18/10/2023

Studenti i nastavnici Veleučilišta Baltazar nagrađeni Medaljom i Plaketom Grada Zaprešića

Povodom 28. obljetnice Dana Grada Zaprešića, na Svečanoj sjednici održanoj 14. listopada 2023. godine, Gradsko vijeće i Gradonačelnik dodijelili su javna priznanja zaslužnim građanima, udrugama i drugim pravnim subjektima.

Među nagrađenima se našao i tim našeg studija Projektnog menadžmenta kojega čine studenti Branka Beljak, Jasmin Mehić, Josip Šefer, Ivan Šimić i Marin Vlahov, nastavnici mentori Karlo Jurač, mag. oec., doc. dr. sc. Milan Puvača, izv. prof. dr. sc. Ernest Vlačić i dr. sc. socio. Ivana Lacković.

Nagrada je uručena u znak javnog priznanja za osvojeno 1. mjesto s projektom  “Zaprešić Digipromo-turistička ponuda diva iz predgrađa”, nastalim u sklopu projekta “Sinergija znanja Grada Zaprešića i Veleučilišta Baltazar Zaprešić – SING.

Plaketom Grada Zaprešića nagrađena je i nastavnica Veleučilišta Baltazar Zaprešić na studijskom usmjerenju Menadžment u kulturi i kulturnom turizmu – Barbara Franić, univ. spec. oec. koja je ovo priznanje primila u svojstvu predsjednice KUD-a “Kupljenovo”.

Kulturno-umjetničko društvo „Kupljenovo“ nagrađeno je povodom 40 godina iznimnog doprinosa u očuvanju i promoviranju zavičajnog folklornog nasljeđa, a naša nastavnica Franić funkciju predsjednice obnaša od 2010. godine.

Ova prestižna nagrada ističe njezinu strast i predanost u očuvanju kulturnog bogatstva zaprešićkog kraja.
Profesionalci u menadžmentu u kulturi imaju ključnu ulogu u organizaciji manifestacija, prikupljanju sredstava i osiguranju da kulturno naslijeđe bude očuvano i dostupno široj publici. Ovime se ujedno naglašava i važnost profesije menadžera u kulturi i kulturnom turizmu, a Barbara Franić, kao nastavnica i stručnjakinja u tom području, ima značajnu ulogu u obrazovanju budućih menadžera u kulturi.

Čestitamo!