03/04/2023

Nastavnici Veleučilišta Baltazar na konferenciji PILC 2023 – PAR International Leadership Conference u Opatiji

Nastavnici Veleučilišta Baltazar, dr. sc. Konstanca Korenčić Kampl, mr. sc. Dubravka Maras, MBA i asistent Bruno Raguž mag. educ. hist. et mag. hist. art sudjelovali su na konferenciji PILC 2023 – PAR International Leadership Conference koja se održavala u Opatiji od 31.03. do 01.04.2023. godine, te predstavili rad na temu “Ekonomska i ekološka paradigma – od razlika do zajedničkih rješenja”.

Konferencija je bila posvećena ekonomskim i digitalnim izazovima industrijske revolucije 4.0. U zanimljivim raspravama dionika iz javnog i privatnog sektora te institucija visokog obrazovanja, raspravljalo se o utjecajima umjetne inteligencije na vodstvo i poslovanje u svim djelatnostima. Posebno su naglašene potrebe brzog prilagođavanja u svim djelatnostima, kao i Alpha generaciji koja pristiže u obrazovni sustav i kasnije na tržište rada. Alpha generacije, sada trinaestogodišnjaci, uče uz pomoć digitalnih tehnologija. Organizacije koje će uspjeti su one koje su agilne i učeće. Plimni val ulaska umjetne inteligencije mijenja naš način razmišljanja, poslovanja i nije ga moguće zaustaviti. Suživot s umjetnom inteligencijom je neizbježan.

Sudionici su u prezentacijskom dijelu raspravili aktualne izazove u obrazovanju, online učenju, tržištu rada – novim znanjima i specifičnim kompetencijama, javnom sektoru, inovacijama i intelektualnom vlasništvu, digitalizaciji, društvenoj odgovornosti, etici…