27/01/2023

Terenska nastava studenata specijalističkog studija Menadžment javnog sektora u tvrtki APIS IT

U organizaciji Veleučilišta Baltazar Zaprešić i APIS IT d.o.o., studentima specijalističkog diplomskog studija Menadžment javnog sektora upriličena je 26. siječnja 2023. godine terenska nastava u sklopu koje su studenti upoznati s poviješću navedenog javnog trgovačkog društva, njegovom vlasničkom strukturom, organizacijom rada te upravljenjem i vođenjem poslova toga društva.

Djelatnici APIS IT d.o.o. upoznali su studente sa strateškim, stručnim i provedbenim uslugama koje ovo trgovačko društvo obavlja u javnom sektoru Republike Hrvatske posebice u planiranju, razvoju, podršci i održavanju poslovno-informacijskih sustava po principima umrežene i korisnički usmjerene uprave.

Korisnicima svojih usluga APIS IT nudi: projektiranje, razvoj, implementaciju i podršku velikim i složenim sustavima, sistemsku integraciju, razvoj integriranih i interoperabilnih IT rješenja i zajedničkog pristupa informacijskim resursima, usluge savjetovanja u IT projektima, pružanje IT podrške središnjim registrima RH te ponudu Dokument centra (upravljanje dokumentima, produkciju i finalizaciju). Projekti u kojima aktivno sudjeluju djelatnici APIS IT-a i izgrađena infrastruktura, temelj su i odličan primjer transformacije prema modernoj javnoj upravi.

Terenska nastava završila je u večernjim satima prigodnim domjenkom u obližnjem hotelu, kojeg je Veleučilište organiziralo za polaznike terenske nastave, U ležernoj i ugodnoj atmosferi sa studentima su se družili mr.sc. Kristijan Čović, pomoćnik dekana za nastavu i studente; dr.sc. Ninoslav Gregurić-Bajza, voditelj stručnog diplomskog studija Menadžment javnog sektora i Karlo Jurač, struč.spec.oec., voditelj Karijernog centra Veleučilišta Baltazar Zaprešić.