19/10/2022

Gostujuće predavanje profesorice dr. Erzsebet Nedelka sa Sveučilišta u Sopronu u Mađarskoj

U ponedjeljak 24. 10. 2022. s početkom u 14 sati u dvorani 5 Veleučilišta u Zaprešiću održat će se gostujuće predavanje profesorice dr. Erzsebet Nedelka sa Sveučilišta u Sopronu u Mađarskoj na temu interkulturalne komunikacije.

Profesorica Nedelka je doktorica znanosti na području ekonomije, predavačica i prodekanica za međunarodnu suradnju na Sveučilištu u Sopronu. Posebno se bavi interkulturalnom komunikacijom, međunarodnom ekonomijom i vanjskotrgovinskim poslovanjem, a trenutno završava i studij psihologije. Na Veleučilištu Baltazar gostuje u sklopu Erasmus+ programa međunarodne razmjene nastavnika.

Predavanje je organizirano u sklopu kolegija Business Ethics na stručnom studiju Poslovanje i upravljanje, a mogu se pridružiti svi zainteresirani.

Ukratko o temi predavanja:

„The aim of the lecture is to provide a brief introduction to the flourishing field of intercultural management and intercultural communication. Students will get familiar with two main theories: Hofstede’s dimensions and Hall’s high context – low context communication.“