20/04/2021

Objavljen je natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata u ak. god. 2021./2022.

Veleučilište Baltazar Zaprešić objavilo je natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka na inozemnim visokoškolskim učilištima te u svrhu stručne prakse u inozemstvu tijekom akademske godine 2021./2022.

Povodom raspisivanja natječaja Veleučilište organizira Erasmus+ info dan za studente koji će se održati online 22. 4. 2021.

Studenti za studijski boravak mogu odabrati jednu od partnerskih institucija s kojima je Veleučilište sklopilo Erasmus+ međuinstitucijski sporazum u čak 20 zemalja. Trajanje mobilnosti može biti jedan ili dva semestra, a prijaviti se mogu svi redoviti i izvanredni studenti upisani u najmanje drugu godinu studija.

Što se tiče stručne prakse, ona može trajati od najmanje 2 do najviše 12 mjeseci, a mogu ju pohađati i diplomirani studenti (uz uvjet da su ugovor o financiranju stručne prakse sklopili prije (diplome)obrane završenog rada).

Odlična vijest za sve studente zainteresirane za Erasmus razmjenu jest da su iznosi stipendija od prošle godine dodatno povećani te iznose između 470 i 520 eura mjesečno za studijski boravak te između 670 i 720 eura mjesečno za stručnu praksu.

Također, važna novost je i uvođenje dodatnih kategorija za studente u nepovoljnom položaju koji se odluče na mobilnost u svrhu studijskog boravka, mogu dobiti dodatnih 200 eura mjesečno.

Sve ostale novosti, uvjete za prijavu te dosadašnja iskustva studenata s mobilnosti saznajte na Erasmus+ info danu za studente koji će se održati 22.4.2021. u 12 sati preko MS Teams sustava. Događanju možete pristupiti HERE.

Rok za prijavu na natječaj je 10. svibnja 2021.

Tekst natječaja sa svim relevantnim informacijama i poveznicom na prijavni obrazac pronađite HERE.

Za upite vezane uz proces prijave javite se u Odjela za mobilnost i međunarodnu suradnju na kontakt e-mail adrese ldomsic@bak.hr or kdololabus@bak.hr