31/03/2021

Javno predavanje na kolegiju Informacijski sustavi

Pozivamo vas na javno predavanje koje će se održati 21.04.2021. u 17:30 sati u sklopu kolegija Informacijski sustavi.

Predavanje na temu Modeli za upravljanje znanjem mnoštva u digitalnom okruženju održat će stručnjak za korisničku podršku i zajedničke osnove IS-a te voditelj kontakt centra za podršku prodajnoj mreži Croatia osiguranje d.d. dr. sc. Mile Čolić.

Kratko obrazloženje teme:

Koncept gospodarstva temeljenog na znanju snažno se afirmirao zadnjih godina te je sve izraženija povezanost između inovativnih razina i korištenja infrastrukture koja doprinosi stvaranju znanja. Stvaranje znanja, istraživanje i razvoj sve više ovise o IT infrastrukturi, posebice o svjetskom webu. Korištenje tehnologija povezanih s Web 2.0 dalo je priliku organizacijama da razmišljaju izvan ”okvira” tražeći ideje za nove proizvode izvan organizacije. Razvoj Web-a 2.0, između ostalog, omogućio je nastanak niza organizacijskih portala i web stranica kojima je cilj upravljati znanjem mnoštva, na temelju unaprijed definiranih poslovnih planova. Danas, organizacije do novih ideja i inovacija dolaze pomoću raznih Web 2.0 modela kao što su: Otvorene inovacije (eng. Open innovations), Nabava iz mnoštva (eng. Crowdsourcing), Sustvaralaštvo (eng. Co-creation).

Više o predavaču:

Dr.sc. Mile Čolić doktorirao je 2018. godine na odsjeku za informacijsko komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je obranio doktorsku disertaciju pod naslovom ”Uloga otvorenih inovacija u procesu prijenosa znanja”. Područje znanstvenog interesa su mu prvenstveno sustavi za upravljanje znanjem podržani informacijskim tehnologijama. Objavio je više znanstvenih radova iz područja upravljanja znanjem te sudjelovao i izlagao na više međunarodnih konferencija. Radi u Croatia osiguranju na poslovima stvaranja i primjene informacijsko informatičkih rješenja za  podršku prodajnoj mreži. Autor je više inovativnih projekata i proizvoda.