11/05/2023

Profesorica mr. sc. Ines Jemrić Ostojić sudjelovala na Erasmus+ danu nastavnog i nenastavnog osoblja u Novoj Gorici

Fakultet za uporabne družbene vede (FUDŠ) smješten je u Novoj Gorici u Sloveniji. Bavi se multidisciplinarnim pristupom društvenim znanostima, nudeći programe iz područja sociologije, političkih znanosti, medija, komunikacije, kulturne antropologije, psihologije, gospodarstva i prava. Programi se osim u Novoj Gorici izvode i u Ljubljani. FUDŠ trenutno pohađa osamstotinjak studenata.

Naša je profesorica mr. sc. Ines Jemrić Ostojić sudjelovala na Erasmus + danu nastavnog i nenastavnog osoblja u Novoj Gorici. Nova Gorica je mlad, malen, moderan i zelen grad smješten na samoj granici između Slovenije i Italije. Nalazi se između planina i rijeke Soče, što ga čini idealnom destinacijom za turiste koji vole aktivnosti na otvorenom, poput planinarenja, biciklizma i raftinga. Grad je poznat po kulturnim događanjima i vrhunskim restoranima s lokalnom kuhinjom.

Dobrodošlicu na Erasmus+ dan  poželjela je dr. sc. Petra Kleindienst, prodekanica za obrazovanje i studentske poslove koja je uvodno predstavila rad fakulteta. Nadalje predstavljene su aktivnosti Centra za karijere, Ureda za projekate i međunarodnu suradnju, Marketinga i odnosa s javnošću. U plodonosnoj diskusiji sudionice su imale priliku razmijeniti znanja, iskustva i dobru praksu te raspraviti o izazovima visokoškolskog obrazovanja u kontekstu digitalne transformacije društva.

Zahvaljujemo mag. Jasmini Jakomin, voditeljici Ureda za projekte FUDŠ-u na gostoprimstvu i radujemo se novim susretima!