09/01/2023

Gostujuća predavanja u okviru kolegija Kulturne i kreativne industrije na studiju Poslovanje i upravljanje

Pozivamo vas na dva zanimljiva gostujuća predavanja u okviru kolegija Kulturne i kreativne industrije na studiju Poslovanje i upravljanje, usmjerenje Menadžment u kulturi i kulturnom turizmu.

U srijedu 11. 1. 2022. u 17.30 u dvorani 5 predavanje na temu „Think outside the box! Hrvatska glazba u svijetu!“ održat će Mirko Burazer, naš alumni, osnivač labela Basic & Rough i stručnjak za (digitalne) medije.
U glazbenoj industriji aktivan je od 2011. godine. Počeo je kao bubnjar i booking agent, a radio je u raznim produkcijskim i izvedbenim sektorima (stage, backstage, tech, organizacija…) raznih glazbenih (i neglazbenih) događanja i festivala u Hrvatskoj (Hoomstock, Super Uho, Voi’sa festival, Tabor Film Festival).
Trenutno se aktivno bavi plasiranjem domaćih izvođača na strano tržište kroz Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia).

U srijedu 18. 1. 2022. u 17.30 u dvorani 5 predavanje na temu „Moda s tradicijskog aspekta“ održat će Loreta Gudelj Barać.
Povijesničarka umjetnosti, hispanistica i dizajnerica, vlasnica brendova Loré i Arte, opisat će svoja iskustva s modne scene te približiti studentima na koji način možemo koristiti znanje i inspiraciju iz baštine u drugim kreativnim industrijama poput mode.

Oba predavanja otvorena su za studente sva tri usmjerenja studija Poslovanje i upravljanje, a moguće ih je pratiti i online putem linka koji se nalazi HERE.