02/10/2024

U Biogradu n/M svečano je otvorena 4. međunarodna konferencija ReECON 2024 u organizaciji Veleučilišta Baltazar i Veleučilišta u Virovitici

Jučer je u prostorima Veleučilišta Baltazar u Biogradu na Moru održano svečano otvaranje 4. međunarodne znanstveno-stručne konferencije International Conference of Renewable Economics – ReECON 2024. Konferencija se održava 1. i 2. listopada 2024. godine, u organizaciji Veleučilišta Baltazar Zaprešić i Veleučilište u Virovitici.

Svečano otvaranje konferencije pozdravnim govorima uveličali su Kristina Bilić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ante Sjauš, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije, Ivana Stamičar, predsjednica Gradskog vijeća Grada Biograd na Moru te Perica Miović Petroni, glavna pravna savjetnica i potpredsjednica za integritet poslovanja u Infobip d.o.o. koja je održala plenarni govor na temu “Implementacija ESG standarda, digitalnih tehnologija i AI-iskustva iz prakse”

Cilj konferencije je okupiti znanstvenike i stručnjake iz različitih područja poslovne ekonomije, turizma, informatike, javnih politika i ostalih povezanih područja.

Danas, drugog dana konferencije, više od 50 autora prezentirat će rezultate svojih znanstvenih i stručnih istraživanja te kroz zaključke istih dati preporuke za poticanje održivog načina poslovanja u dinamičnom okruženju, unaprjeđenje poslovne klime te jačanje mehanizama otpornosti gospodarstva u cjelini.
Također, održat će se i promocija knjige “Počela gastronomije”, autora prof. dr. sc. Drage Ružića i izv. prof. dr. sc. Ivana Ružića.