17/07/2024

Krešimir Jelovečki

Koje uspomene s Vašeg studija nosite sa sobom, što ste kroz studiranje naučili o sebi?

    Posebne uspomene u pogledu stečenih poznanstava što s kolegama studentima, što s kolegama profesorima, a i ostalim administrativnim osobljem. Na Baltazaru sam krenuo davnih dana studirati, već sad davne 2013. na preddiplomskom studiju smjer Poslovna ekonomija i financije. Nakon evo skoro 11 godina lijepo je vidjeti te iste ljude s kojima si nekoć studirao čak da sada i sami rade na VBZ-u.

    Koja znanja i vještine stečene na studiju biste posebno istaknuli i kako je to utjecalo na Vašu karijeru? 

    S obzirom da sam uz posao paralelno studirao, posebno bih istaknuo da sam stekao vještine i znanja za upravljanje kako jednostavnim tako i kompleksnim projektima u poduzeću u kojem sam i sam radio kao voditelj projekata. S obzirom na kompleksnost branše projekti su izuzetno zahtjevni, ali uz podršku VBZ-a i kolega profesora sve sam uspio puno lakše odraditi, a uz to puno i naučiti. Konkretno, stekao sam vještine kritičkog razmišljanja upravljanja projektima, upravljanje projektnim timovima, rokovima, budžetima i izrada raznih kompleksnih izvještaja.

    Studiranje na Veleučilištu Baltazar Zaprešić: zašto DA, čime ste najzadovoljniji?

    Zašto VBZ? Zato što je VBZ jedna od rijetkih obrazovnih ustanova koja pruža individualan pristup i pažnju svakom studentu, bilo da studirate redovno ili izvanredno uz posao. Svi znamo da je uz posao studiranje puno teže, a tu nastupa VBZ.

    Posebno bih istaknuo da je od ove godine VBZ uveo opciju online studiranja što uvelike olakšava praćenje predavanja i izvršavanje naših studenstskih obveza. Posebno bih napomenuo razne radionice koje se organiziraju za studente VBZ-a gdje možete jako puno naučiti, upoznati vrhunske stručnjake iz područja PM-a te vidjeti i doživjeti kako je to u samoj praksi. I sam sam sudjelovao na radionici u organizaciji VBZ i Udruge multitasking menadžera.

    Osim radionica važno je spomenuti i suradnju VBZ sa IPMA Hrvatska i mogućnost certificiranja nakon završetka studija Projektnog menadžmenta.

    U sklopu studija Projektnog menadžmenta imali smo priliku sudjelovati u izradi projekta na temu „Obnova i prenamjena stare škole u kulturni centar“ u sklopu projekta SING 2024 u suradnji sa gradom Zaprešićem te smo pobijedili kao najbolji projektni prijedlog.