26/01/2022

Na studiju Menadžment javnog sektora održano gostujuće predavanje na temu “Pravna sigurnost i uloga policije u zaštiti prava građana”

Na drugoj studijskoj godini specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment javnog sektora u okviru kolegija “Javni sektor i sigurnost građana” održano je dana 25.01.2022. godine gostujuće predavanje na temu “Pravna sigurnost i uloga policije u zaštiti prava građana”.

Gost predavač je bio izv.prof.dr.sc. Sašo Murtič s Fakulteta industrijskog inženjerstva Novo Mesto u Sloveniji.

Prof. Murtič je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, a umirovljeni je Sekretar Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije. Kao profesor radi na Fakultetu industrijskog inženjerstva Novo mjesto, a predaje i na Arema Visokoj školi za interkulturni menadžment (Novo sveučilište) Rogaška Slatina i na Visokoj školi Ptuj. Tijekom svoje karijere obavljao je brojne menadžerske i rukovodne poslove u ministarstvima, općinama i fakultetima u Republici Sloveniji. Autor je ili suautor nekoliko udžbenika i monografija iz područja društvenih zmnanosti, polja pravo i logistika. Sudionik je brojnih znanstvenih i stručnih konferencija u Sloveniji i inozemstvu.