13/09/2023

Jasmin Mehić

Što ste najviše naučili kroz sudjelovanje na projektu SING 2023 i rad na Vašem projektnom prijedlogu?
Sudjelujući na projektu SING 2023 stekli smo bogato iskustvo projektnog rada i pripreme projektne dokumentacije. Naučili smo raditi u dinamičnom timskom okruženju, aktivno komunicirati i cijeniti posebnosti koje svaki član tima donosi. Uvidjeli smo važnost suradnje i komunikacije s dionicima, a posebno bih istaknuo mentore Veleučilišta Baltazar koji su svojim savjetima doprinijeli našem uspjehu. Prepoznali smo potrebu Grada Zaprešića i kroz projektni prijedlog nastojali ponuditi najveću vrijednost za grad i njegove stanovnike.

Kako Vam je bilo surađivati s Vašim timom?
Timski rad u svakom projektu donosi određene izazove. Obzirom da se kao članovi tima već poznajemo, kroz otvorenu komunikaciju i suradnju uspješno smo savladali sve prepreke. Svaki član tima dao je svoj vrijedan doprinos te smo uz proaktivan pristup uspješno obavili projektni zadatak i plasirali se u finale projekta SING 2023. Uzbuđenje je bilo na vrhuncu kada smo imali priliku prezentirati projektni prijedlog Gradu Zaprešiću.

Što smatrate da je bila najveća snaga Vašeg tima?
Tim Zaprešić DigiPromo imao je sve sastojke za uspjeh. Najveća snaga tima su visoko motivirani kolege koji posjeduju različita znanja i bogato iskustvo. Od samoga početka postavili smo jasan cilj i našim projektom nastojali Gradu Zaprešiću ponuditi najveću moguću vrijednost. Kao tim dijelili smo zajedničku viziju projekta i postigli sinergiju koja je urodila najboljim projektnim prijedlogom za Grad Zaprešić.

U nekoliko riječi objasnite glavnu konkurentsku prednost Vašeg pobjedničkog projekta?
Prijedlog projekta „Zaprešić DigiPromo“ osigurava vidljivost i promociju bogate turističke ponude diva iz predgrađa – grada Zaprešića. Projekt je vezan uz Strategiju pametnog Grada Zaprešića 2021. – 2026. Brendiranjem Jelačićevih Novih dvora te provedbom raznovrsnih marketinških i digitalnih aktivnosti, grad Zaprešić ima priliku predstaviti se u novom ruhu – kao Jelačićev grad. Provedbom projekta može se očekivati veliki broj posjetitelja iz Zagreba i okolice, domaćih i stranih turista, a postoji i veliki potencijal za provedbu organiziranih školskih izleta za učenike iz svih dijelova Hrvatske.

Projekt Sinergija znanja – SING 2023: koju uspomenu nosite sa sobom?
Uz provedeno vrijeme s timskim kolegama i mentorima radeći na projektnom prijedlogu, najvrjednija uspomena na projekt SING 2023 svakako je veselje i sreća timskih kolega kada smo proglašeni pobjednicima. Taj trenutak istaknuo bih ponajprije zbog potvrde našeg sustavnog rada i kvalitete projektnog prijedloga. Vjerujem da je ostvarena nagrada Grada Zaprešića svima nama dodatna motivacija i poticaj za ostvarenje budućih uspjeha.

Koja znanja i vještine stečene na studiju Projektni menadžment biste posebno istaknuli?
Na studiju Projektni menadžment na Veleučilištu Baltazar stekao sam mnoga znanja i vještine. Studijski program osim teorije projektnog menadžmenta nudi praktično iskustvo projektnog okruženja. Stekao sam stručna znanja vezana uz planiranje i upravljanje projektima, korištenje digitalnih PM alata i prezentaciju projektnih rezultata. No ono što bih istaknuo jest odgovorna uloga voditelja projekta u kojoj sam se nerijetko našao. Uz organiziranje projektnih aktivnosti, neprocjenjivo je iskustvo vođenja i motiviranja projektnog tima. Naučio sam da je tim na prvom mjestu, a otvoreni razgovor i uvažavanje kolega dobitna kombinacija za razvoj tima. Proaktivan pristup, vođenje primjerom i delegiranje aktivnosti prema interesima i znanjima članova tima doprinose uspješnoj realizaciji projekta. Vjerujem da će mi znanja i vještine stečene na studiju Projektni menadžment omogućiti daljnji profesionalni rast i razvoj.

Studiranje na Veleučilištu Baltazar Zaprešić: zašto DA?
Veleučilište Baltazar Zaprešić pruža veliki izbor multidisciplinarnih studijskih programa. Stručni diplomski studij Projektnog menadžmenta bio je moj prvi izbor jer nudi stjecanje specifičnih znanja upravljanja projektima, ali i širinu profesionalnih mogućnosti obzirom da se projekti izvode u organizacijama svih veličina i djelatnosti. Uz kvalitetan studijski program, istaknuo bih stručne profesore s bogatim iskustvom, željom za prenošenjem znanja i korektnim odnosom prema studentima. Teorijska nastava, studije slučaja i kontinuirani rad u timu pripremaju studente za rad u projektnom okruženju. Studij nudi i brojne izvannastavne aktivnosti, terensku nastavu, gostujuća predavanja stručnjaka iz raznih industrija te brojne kontakte i poznanstva. Još jedan od razloga zašto odabrati Veleučilište Baltazar svakako je uvažavajući odnos Veleučilišta, profesora i drugog nenastavnog osoblja prema studentima. Također, organizacija predavanja za izvanredne studente u poslijepodnevom terminu iznimno olakšava zaposlenim studentima obavljanje studentskih obaveza, a određeni studijski programi se izvode i online.

Veleučilište Baltazar Zaprešić preporučio bih svakome tko se želi usavršavati iz područja ekonomije, poslovanja i projektnog menadžmenta, a na studentima je da iskoriste sve mogućnosti i prilike koje Veleučilište nudi.