13/09/2023

Marin Vlahov

Što ste najviše naučili kroz sudjelovanje na projektu SING 2023 i rad na Vašem projektnom prijedlogu?
Ukoliko projekt SING 2023 gledamo kroz prizmu onoga što sam zaista naučio pitanje je zapravo da li na to pitanje mogu zaista objektivno odgovoriti, budući da su mi dojmovi subjektivni. Moj najbliži odgovor bi bio: ″Naučio sam iskustvo“. Iako sam koristio sva znanja koja sam do sad stekao kako na studiju Projektnog menadžmenta tako i u generalno u životu najviše što sam stekao na ovom projektu je iskustvo. Iz tog iskustva iznjedrile su mi različite ideje o nastavku mog poslovnog puta, tim iskustvom potvrdile su se neke moje želje te je to iskustvo u konačnici rezultiralo povećanjem mog samopouzdanja. Upravo zbog ovog potonjeg ona moja rečenica: ″Hvala vam na jedinom finalu“ nije bila bez razloga upućena svima vama. I na tome vam hvala.

Kako Vam je bilo surađivati s Vašim timom?
Ovo je moj prvi projekt s mojim timom i ja sam mu se zadnji priključio. Imali smo dobre privatne odnose od prije početka rada tima, ali nismo nikad ništa zajedno radili i to smo na neki način pokušali kapitalizirati u zadnjem projektu na studiju. Postojao je u meni jedan lagani, sveprisutni i tinjajući strah da suradnja neće možda biti dobra, jer tako to obično biva, te sam se zbog toga maksimalno fokusirao na suzbijanje vlastitog ega i stavljanja tima u prvi plan i to je uspjelo. Suradnja s timom je bila iznad svih mojih očekivanja. Činjenica da smo se nakon finala čuli, pitali jedni druge koji nam je sljedeći projekt govori sve.

Što smatrate da je bila najveća snaga Vašeg tima?
Najveća snaga našeg tima bila je mirnoća pri izvođenju projekta, anuliranje stresa i fokusiranost na zadatak i projekt.

U nekoliko riječi objasnite glavnu konkurentsku prednost Vašeg pobjedničkog projekta?
Mislim da ideja za projekt nije bila posebno inovativna, ali je bila realna s mogućnošću da se uvijek provede djelo i to je zapravo bila prva konkurentska prednost. Od ostalih prednosti svakako moram izdvojiti činjenicu da smo se kao tim posložili tako da svatko radi ono u čemu je najbolji jer se na taj način anulira stres, a podiže želja i motivacija. I u tome smo uspjeli. Nadalje kad smo ušli u finale i kad smo se spremali za njega, znali smo da je to jedna sasvim drugačija situacija, da se igra sasvim druga ″utakmica“, po drugim pravilima i njima smo se uspješno prilagodili.

Projekt Sinergija znanja – SING 2023: koju uspomenu nosite sa sobom?
Iskustvo, emocije, strast, znanje, kontakti, želje, pobjeda

Koja znanja i vještine stečene na studiju Projektni menadžment biste posebno istaknuli?
Znanja stečena na Veleučilištu Baltazar su neupitna. Na prvom predavanju rečeno nam je da ne dopustimo nam studij prođe samo u želji za diplomom već da probamo nešto napraviti. I toga se ja osobno, a isto tako i neki moje kolege držimo i to nam je motivacija. Studij je koncipiran tako da se kolegiji nadovezuju jedan na drugog te nije čudno zašto počinje sa kolegijem Menadžment ljudskih potencijala u timskom radu, a praktički završava projektom SING koji spaja tri kolegija u jedan. Iz tog razloga je gotovo nemoguće posebno izdvojiti neko znanje ili vještinu koju sam stekao i koja je u prednosti u odnosu na neku drugu budući da su sve jednako važne. Možemo samo reći da se na studiju stječu potrebna znanja, ali da isto tako puno toga ovisi o studentima.

Studiranje na Veleučilištu Baltazar Zaprešić: zašto DA?
Studiranje na Veleučilištu Baltazar Zaprešić? Ako me pitate da li bih ponovno upisao studij na našem Veleučilištu i ponovio sve isto odgovor je naravno. Apsolutno DA! Razloga za to je dosta. Oni idu od mojih unutarnjih i intimnih razmišljanja pa sve do čisto logičkih stvari koje nudi studiranje na Baltazaru. Za svaki svoj razlog imam opširno objašnjenje koje bi zahtijevalo dosta vremena i prostora. Ali ako vam kažem da i nakon završetka studija želim ostati vezan za Veleučilište i da želim dalje nastaviti svoje obrazovanje, po mogućnosti u suradnji s Veleučilištem onda vam to sve govori.