14/10/2024

Uspješno održan 3. Festival kulture i komunikacija u Biogradu na Moru

03. listopada 2024. godine u Biogradu na Moru održan je 3. Festival kulture i komunikacija. Kao i do sada, rezultat je to suradnje dvaju studijskih programa: Komunikacijskog menadžmenta i Menadžmenta u kulturi i kulturnom turizmu.

I ove je godine na jednom mjestu, u jednom danu, Festival okupio umjetničke stvaraoce, obrazovne djelatnike i profesionalce iz područja marketinga, odnosa s javnošću, medija, dizajna, kulturnih i kreativnih industrija te menadžmenta u kulturi. Publika je imala priliku prisustvovati tribinama, radionicama, predstavama za djecu, književnom susretu i, na kraju, koncertima.

Tribine „Kako postati zvijezda?“, „Održiva istina“ i „Kreativni turizam: u potrazi za autentičnim iskustvima destinacije“ ugostile su velik broj zanimljivih i eminentnih stručnjaka iz svojih područja. Publika je uživala u opuštenim razgovorima o ključnim faktorima uspjeha u glazbenoj industriji, o dezinformacijama u području održivog razvoja te o proširenju turističke ponude izvan tradicionalnih okvira „sunca i mora“.

Radionice su i ovaj puta bile raznovrsne i vrlo posjećene. Na radionici fotografije, polaznici su od fotografkinje Inie Herenčić učili kako kreativno koristiti fotografske vještine. Radionica mekih vještina koju je vodio Teatar od soli za razvoj tih vještina koristila je razne kazališne tehnike. Radionica kuhanja, „Gastro putovanje Biogradom na Moru“ pod vodstvom chefa Arbanasa, spojila je domaće okuse mora i polja na tanjuru. Pravi hit Festivala bila je radionica cirkuskih vještina koju je vodio Loop cirkus, namijenjena osnovnoškolcima. Osim toga, biogradski osnovnoškolci viših razreda okušali su se u stvaranju kratkih filmova u audiovizualnoj radionici “Kreativni kadrovi”, čiji su rezultati prikazani posjetiteljima Festivala. Kao novost ovogodišnjeg Festivala, bio je program namijenjen najmlađima, a koji je obuhvaćao dvije dječje predstave, „Pingvin u Hrvatskoj“, u izvedbi Studia Suncokret i komičnu cirkusku predstavu „Monsieur Kriche“ u izvedbi Loop cirkusa.

Književni program festivala bio je „Književni susret: Želimir Periš i Tea Tulić“  kojega je moderirala Iva Mirčić, alumna Veleučilišta Baltazar Zaprešić.

Festivalsko slavlje kulminiralo je koncertima punk-blues benda M.O.R.T., nakon kojeg je uslijedio Vojko V. Sve je završilo nastupom Yurine za DJ pultom uz ples i zabavu do dugo u noć.

Više o ovogodišnjem Festivalu možete vidjeti na našim Instagram i Facebook profilima.