13/09/2023

Leonarda Paić

Studiranje na Stručnom diplomskom studiju Komunikacijski menadžment – koje uspomene nosite sa sobom?
Studiranje na Stručnom diplomskom studiju Komunikacijski menadžment je za mene posebno iskustvo. Uvijek ću se rado sjećati naših predavanja na koje sam dolazila s osmijehom jer sam znala da će atmosfera biti opuštena, a humora neće nedostajati, što je uvelike pomoglo u savladavanju novih znanja i iskustava koje su nam profesori prenosili. Upoznala sam divne kolege i stekla prijateljstva, a druženja i kave nakon predavanja su bili neizostavni.

Koja znanja i vještine stečene na studiju biste posebno istaknuli?
Svatko od nas ima barem mali strah od javnih nastupa, no ovaj studij i predodređeni mu kolegiji naučili su nas kako postati samouvjereni i opušteniji u javnim nastupima te kako se samo vježbom i praksom stječe moć govora.

Što ste kroz studiranje naučili o sebi?
Naučila sam da nisam tako loš komunikator kao što sam mislila. Nisam bila svjesna da imam potencijala snaći se i komunicirati u poslovnom svijetu.

Koliko Vam je studij na Veleučilištu pomogao u napretku na Vašem radnom mjestu ili u pronalasku novog posla?
Iskusni profesori i njihova predavanja dali su nam širu sliku kako treba funkcionirati i poslovati određena organizacija. Prije upisa na studij, smatrala sam da je komunikacija bitna u poslovanju, no ne i krucijalna. Postala sam puno odvažnija i postavila komunikaciju kao najvažniji element, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Na poslu zaista stavljam komunikaciju na prvo mjesto jer loša komunikacija može uvelike naštetiti reputaciji.

Studiranje na Veleučilištu Baltazar Zaprešić: zašto DA?
Iznimno sam sretna što sam rekla DA studiranju na Baltazaru jer sam stekla iskustvo za koje nisam bila ni svjesna da mi je potrebno u životu. Kolegiji na studiju su korisni i zanimljivi, a profesori rado prenose znanja i iskustva te nam pružaju veliku podršku, što studiranje čini uvelike lakšim.